AKAL....nikmat ALLAH yang tiada tandingan...Subhanallah

.:~~~ Akal mempertahankan barang yang pahit tapi manis akibatnya, nafsu mempertahankan barang yang manis tapi pahit akibatnya ~~~:.

Monday, April 4, 2011

Adik ku dah jadi tunang orang

Salam kengkawan!!!

Saje je nak upload + stoly molly kisah di sepanjang pertunangan adik ku yang telah pown selamat di laksanakan pada sabtu lepas (26/3/2011 jam 3.30pm) di Taman Kajang Utama, Kajang Selangor. Terima Kasih byk2 buat kak ina & hubby nyer (abg apiz) serta semua yang terlibat xpecially keluarga belah abg apiz kerana sudi hadir & mengetuai sebelah pihak perempuan. Aku setat cuti hari jumaat, time tu lah mak den call soh carik kerepek pisang nk bagi dkt orang...lain2 for "goodies" adik dah beli siap2. Menu petang untuk majlis tu adalah "SOTO AYAM" fresh cook by our mom dan sedikit kuih-muih as "dessert".

Tema pertunangan "achu" nie PURPLE. Kalo ikutkan hati pakai ape pown tak ape...tp disebabkan dia yang terakhir maka kami sepakat "ikut kan aje"...kang merajok plak. Waktu tu juga Konvokesyen PSIS ke-6 sedang berlangsung. Maaflah pada ex-stud yang amik skroll waktu tur...mencari2 malangnya kita tak berjumpa. Sedih gak nar nyer...tp ape2 hal keluarga diutamakan. Rombongan lelaki sampai pada jam 3.30pm. Maser tu "achu" tgh dipakaikan tudung + veil. Kelam kabut lah we all dlm bilik tu dengan aku yang still dok berkain batik hehehe. Adik ku dah make-up tp dsebabkan aku nie ade skills touch-up muke orang so...den amiklah kesempatan untuk make-up muka dia yg tah hape2. Gune je ape yang ade...konsep natural & smooky so make-up (eyeshadow : Christian Dior, Foundation : Loreal, Blusher : Silky Girl, Powderpack : MAC, Lipstic : MAC (lovelorn) dan yang lain2 campor2...cam maybeline + loreal). Baju RM 60++ dkt First Lady...aksesori sumer brg den ngan omak (den nyer yg mutiara je...). Perfeum plak sembor2 pakai fresh fragrance by VERSACE.

Lom sempat nak betol kan kain hubby manja den tipon kate org nak masuk sarung cincin. Adik den dapat 2 cincin cam den gak lah dolu2. Belah rotan dengan ade batu. Majlis nie kecik jer so...x panggil ramai orang. harap jgn lah kecik ati. Nanti kenduri kite jemput k! Maser rombongan datang aku x rase lah ramai...tp bila tayem nak sarung cincin Ya Rabbi...ramai giler serbu masok dalam bilik. Malu tol den! dicelah2 org ramai tu den kuar gi ke blkg untuk bantu siapkan makanan....last2 temetrailah sudah tambatan janji ikatan kasih tersimpul mati cheeeewah! Cam hape lah aku bermadah nie...fenin!fenin!

Hope mereka berbahagia dan diharap majlis yang bakal berlangsung ujung tahun ini memberi 1001 makna dalam kehidupan adik den & keluarga kedua belah pihak...Sekian.

::azlinazlizan::

4 comments:

azlinzainalabidin said...

Time kasih pada Syafiqa Sidek coz sudi dtg + jd photographer tak bertauliah hehehe...Ujung thn nie dtg lagik ek laling kui3

marish sha said...

wahh best nye , sha nak pergi jugak , nak nak ,
nanti adeq puan kawen sha nak pergi jugak tak kira ,
hoho

azlinzainalabidin said...

Sha...x der masalah. Of course di jemput...tunggu ye! Nanti leh lah tolong2 kiter wat kerja ek! hehehe

Issyaz Wedding said...

facebook search: Issyaz Wedding Enterprise atau issyazwedding.blogspot.com

menawarkan pelbagai pakej dalam satu harga yg berpatutatn...sila layari..